3 råd til at vælge den næste kontorstol

Annonceindhold

Er du på udkig efter en ny kontorstol til hjemmekontoret? I så fald er du langt fra den eneste. Som følge af nedlukninger som resultat af corona har mange danskere fundet deres arbejdsdag på hjemmekontoret. Det stiller nye krav til hjemmekontoret, når man produktivt skal arbejde 7-9 timer hver dag – og særligt hvad angår kontorstolen. Det er derfor vigtigt at vælge en kontorstol som dels er pæn og komplementerer resten af boligens udtryk, men også en kontorstol som er ergonomisk at sidde igennem en hel arbejdsdag med mange indstillingsmuligheder. I følgende artikel vejleder vi dig med 3 råd til at vælge den næste kontorstol.

1. Overvej at købe kontorstolen online

Når du vil købe en kontorstol, har du dybest set to valgmuligheder: enten at købe den på nettet eller at købe den i detailforretninger. Det anbefales, at man køber kontorstolen online. Det skyldes, at webshops typisk har færre faste udgifter som f.eks. husleje, salgsassistenter mv. Denne besparelse fører i hvert fald i et vist omfang til en lavere pris hos forbrugeren. Derfor vil man som regel også få mere for pengene, hvis man køber sin kontorstol på nettet snarere end i detailforretningerne. Derudover findes der en lang række test på nettet af kontorstole, bl.a. denne fra Primabolig.dk.

2. Vælg en kontorstol med mange indstillingsmuligheder

Når man vælger en kontorstol, er det vigtigt, at den har mange indstillingsmuligheder. Hvorfor? Fordi en kontorstol med mange indstillingsmuligheder medfører, at du kan indstille stolen perfekt til din arbejdsstilling, kropsbygning og i det hele taget justere kontorstolen igennem arbejdsdagen. 

Der er mange indstillingsmuligheder ved en kontorstol, og vi anbefaler, at du vælger en kontorstol som er ergonomisk og som dermed giver mulighed for følgende indstillingsmuligheder:

  • Sædehøjden skal gerne kunne indstilles
  • Sædedybden skal gerne kunne justeres
  • Sædet på stolen skal gerne kunne indstilles skråt – både nedad og fremad
  • Polstringen på sædet skal være afrundet og nedadbøjet ved kanten. På den måde vil du ikke opleve manglende blodtilførsel i benene
  • Ryglæn og sæde skal kunne indstilles hver for sig- på den måde kan stolen tilpasse sig din krop bedst muligt
  • Ryglænet skal kunne indstilles, så det passer til lænets svaj i ryggen
  • Hvis din kontorstol har armlæn, skal disse kunne indstilles i henholdsvis bredde og højde
  • Polsteringen på sædet må ikke kunne glide
  • En god kontorstol bør som udgangspunkt have fem ben – på den måde opnås optimal stabilitet

3. Vælg en kontorstol som komplementerer resten af boligens udtryk

Det er vigtigt, at man vælger en kontorstol, som også komplementerer resten af boligens – og særligt hjemmekontorets – udtryk. Selv hvis man vælger en kontorstol med mange indstillingsmuligheder som er yderst ergonomisk, er det ikke meget værd, hvis kontorstolen ikke er flot at se på. Derfor er det en god idé at vurdere hjemmekontorets udtryk og derfra vælge kontorstolen som passer til kontoret. Er kontoret f.eks. udsmykket med læder? I så fald kan det være en god idé at vælge en kontorstol som også er lavet af læder. At finde en kontorstol som komplementerer resten af hjemmekontorets udtryk handler i høj grad om at søge udvalget igennem, så du bør derfor søge nettet igennem for alle dine muligheder.

Skriv en kommentar