Arne Jacobsen møbler

Arne Jacobsen

Den danske designer og arkitekt Arne Jacobsen, havde en ganske unik evne til at få kunst og design til at forenes i en perfekt balance, og var på mange måder forud for sin tid.

Arne Jacobsen blev født i 1902 og voksede op i København. Historien lyder, at han som ung dreng valgte at male væggene i drengeværelset hvide. Det kan synes umiddelbar og helt normalt den dag i dag, men dengang var hvide vægge endnu ikke kommet på mode, og var derfor ikke et kendt syn, som vi kender det i dag.

Arne var en ildsjæl, og han havde et uudslukkeligt behov for hele tiden at skabe nye ting. I mange år var det også Arne Jacobsens mange ideer og designs, der formede landskabet i dansk arkitektur og dansk design, og i 1950érne begyndte han at designe møbler, som for alvor røg ind i danskernes bevidsthed og i mange danske hjem.

Arne Jacobsens mange møbler er tidløse, de var og er stadig fremstillet i en fremragende kvalitet, som kan modstå tidens tand. Da han i 1952 designede Myren, skabte han en ny stol, som var med til at ændre de gamle klassiske møblers formsprog, men også hvordan tidens mange stole blev skabt. Stolen blev hurtigt populær, både i det offentlige rum, men også blandt private. Efter Myren fulgte Syveren i 1955, som blev hans bedst sælgende stol, og derefter Grand Prix stolen.

Mere om Arne Jacobsen

Den berømte svane og det elegante æg

Svanen og Ægget er også to meget berømte designer stole, som Arne Jacobsen designede i 1958. De tidløse stole er smukke og er begge eftertragtede møbler blandt kendere i hele verden. Stolene blev oprindeligt designet til Royal Hotel i København, som var det første danske designhotel. Her pryder de berømte stole hele bygningen og fuldender hotellets arkitektoniske atmosfære.

Udover berømte møbler og smukke bygninger har Arne Jacobsen også designet bestik og duge til Georg Jensen. Ligeledes har den smukke serie Cylinda-Line fra Stelton, og armaturserien Vola også fulgt efter i den lange række af tidløse serier, som Arne Jacobsen er blevet særdeles kendt og elsket for.

Skriv en kommentar