Bedste chefstol – 10+ luksus kontorstole i læder og stof

Sid godt og imponer ansatte og kunder med en chefstol i lækkert design.

Chefstolen er sin egen kategori af kontorstole, der kombinerer imposant æstetik med funktionen som almindelig kontorstol.

Der er stor forskel på chefstole, nogle er mere udseende end funktion, beregnet til møder og korte ophold, mens andre er egentlige ergonomiske kontorstole, der stadig ser godt ud.

I denne guide har vi fundet 10+ af de mest populære og klassiske chefstole.

Der er noget for enhver smag og budget.

Indholdsfortegnelsen

Top 3 chefstole

Disse 3 stole er vores favoritter i vores test af chefstole fra populære danske forhandlere. Alle 3 stole er testet af os og lever op til krav til komfort, ergonomi og udseende.

ANNONCE

Herman Miller Embody

Herman Miller er den eneste kontorstol der har opnået den ære at være permanent udstillet på Museum of Modern Arts i New York.

Her er det den nyeste Embody model, der er afløseren for den tidligere Aeron.

Yoga F1

Yoga F1 er en chefstol i læder og stof med gode ergonomiske egenskaber.

Her går du hverken på kompromis med udseende eller komfort.

Vores valg som bedst i test på grund af den gode komfort og skarpe, moderne design.

Eames Vitra

Den klassiske Eames stol, som står i tusindvis af mødelokaler og kontorer verden rundt.

Originalen, der er blevet efterlignet af mange andre, men dette er den ægte version.

Fås i flere versioner og farver.

eller gå til anmeldelse..

Er en chefstol rigtig for dig?

En chefstol kan se ud på mange måder og kan have meget forskellige kvaliteter.

I denne guide har vi både fundet ergonomiske chefstole, som du kan sidde i hele dagen, og de mere klassiske designer stole, som ikke egner sig til mange timers brug hver dag.

1
Er udseende vigtigt?

Hvis du arbejder med kunder og klienter indenfor en branche, hvor success og udstråling betyder noget for dit image, kan en chefstol være det helt rigtige valg.

Med en høj ryg, armlæn i krom og læderbetræk, sender du helt klart nogle signaler, som de fleste mennesker tolker positivt i den rette kontekst.

2
Er ergonomi vigtigt?

Hvis ikke du har så meget kundekontakt, og i stedet sidder meget ned, bør du nok overveje om en chefstol er det rigtige, eller om du i stedet skulle købe en ergonomisk kontorstol. Den sidder du nemlig bedre i.

Men en chefstol behøver ikke være dårlig ergonomisk. I denne guide har vi udvalgt flere stole, der har gode ergonomiske kvaliteter. Nogle af dem, for eksempel Herman Miller Embody, har endda virkelig god ergonomi. Men prisen er derefter, når design og ergonomi går op i et.

Yoga F1

Forhandler Totalpris Læs mere

Endnu en flot stol i Yoga serien fra iStol.

Yoga F1 fås i både stof og læder, men den version vi var mest glade for var læder. Her får du nemlig en flot, moderne chefstol med høj ryg, der stadig har gode ergonomiske egenskaber.

Yoga F1 er en flot chefstol med gode ergonomiske kvaliteter

 

Cheftstol med gode ergonomiske kvaliteter

Kategorien “chefstol” indenfor kontorstole er ikke klart afgrænset, men typisk taler vi her om stole med høj ryg, gerne i læder og gerne med et lidt imposant udseende, der kan imponere besøgende på kontoret.

Det er også typisk stole, som ikke er beregnet til at man skal sidde i dem hele dagen, for chefen har jo travlt og er ofte til møder og ude i byen.

Men hvis du nu godt kunne tænke dig en flot stol med høj ryg, som du faktisk kan sidde i hele dagen, så kunne Yoga F1 være et godt bud.

Den bygger nemlig på samme grundlæggende ergonomi som de andre Yoga stole fra iStol. Du får altså den gode lændestøtte og det gode sæde, samt nakkestøtte.

Det eneste du ikke kan med stolen er at flytte armlæn, for de sidder fast, måske af æstetiske årsager, som de fremstår flot i krom.

En flot kontorstol i læder til kontoret, der stadig har gode ergonomiske egenskaber.

FTI Bull

Forhandler Totalpris Læs mere
3.799,00 DKK ➔ Læs mere
5.825,00 DKK ➔ Læs mere

FTI Bull er en kontorstol i læder og aluminium fra producenten FTI, der også står bag det populære kontorstol brand “Canadian Ergo”.

Bull er derfor en chefstol med mere komfort og ergonomi en gennemsnittet. Her får du ekstra tyk polstring i sædet og en ryg med god støtte i lænden, samt nakkestøtte.

Stolens dele i metal er af aluminium, hvilket giver et eksklusivt og klassisk look.

Connex2

Forhandler Totalpris Læs mere

Connex2 er en chefstol i læder med netryg, der har vundet den prestigefyldte “Red Dot Award”, der hvert år belønner industrielt design.

Stolen er udviklet af designer Jörg Bernauer for det tyske firma Klöeber.

Her får du en kontorstol der kombinerer design og ergonomi, med alle de muligheder for personlig tilpasning, som du kender fra den gode ergonomiske kontorstol.

Stolen fås i flere farver og modeller, på billedet vist med sorte ben, armlæn og ryg, men du kan også få med aluminium.

FTI Delphi

Forhandler Totalpris Læs mere
4.299,00 DKK ➔ Læs mere
6.125,00 DKK ➔ Læs mere

En chefstol i et skarpt design i ægte læder.

Denne chefstol har skarpe linjer og et go-getter udseende, der nok skal sætte tonen på kontoret eller for den sags skyld i det stilbevidste hjemmekontor.

Stolen er udviklet af FTI, der også står bag Bull kontorstolen, vist andet sted her på siden.
Ben og ramme er i aluminium.

FTI Sonoma

Forhandler Totalpris Læs mere
5.250,00 DKK ➔ Læs mere

Chefstol i klassisk design med ægte læder.

Denne kontorstol er også fra firmaet FTI, ligesom Bull og Delphi, og er en klassisk, velpolstret chefstol i ægte læder, med armlæn og ben i aluminum.

God polstring, fast ryg med nakkestøtte, gør denne stol komfortabel og ergonomisk.

iStol Supreme Executive

Forhandler Totalpris Læs mere
3.300,00 DKK ➔ Læs mere

Den danske forhandler og producent iStol laver en række populære og unikke kontorstole til det danske marked og her har vi fundet deres Supreme Executive, en super komfortabel chefstol i ægte læder.

Dette er chefstolen til dig der gerne vil sidde blødt og behageligt. Stolen har en maks brugervægt på op til 130kg og har en vippefunktione, der kan indstilles til din vægt. Så kan du vippe og låse stolen, præcis som det passer dig.

Stolen fås i sort og hvid læder og har ben i forkromet metal.

Herman Miller Embody

Herman Miller er et navn mange kender, i hvert fald hvis de interesserer sig for moderne design og ergonomi.

Det var nemlig Herman Miller der udviklede den populære og efterhånden legendariske Aeron kontorstol. Den eneste kontorstol der er blevet en fast bestanddel af udstillingen for industrielt design på Museum of Modern Arts i New York.

Med mere end 30 år bag sig er Aeron efterhånden dog en lidt gammel model og her er det Embody træder til, som arvtageren af design kontorstole med uovertruffen ergonomi.

Embody er en ergonomisk kontorstol med høj ryg, der har et patenteret design med støtte hele vejen op. Efter sigende skulle den være uovertruffen at sidde i, men vi har dog ikke testet den personligt endnu.

Stolen har et elegant design, der sagtens kan passe ind på det stilfulde kontor.

Håg Excellence

Det norske firma Håg står bag nogle af de mest populære og ikoniske kontorstole, nemlig Håg Capisco, med det karakteriske kryds-udseende i ryggen.

Her får man uovertruffen ergonomi med kontorstole der opfordrer til aktive arbejdspositioner.

Håg kontorstole står på rigtig mange kontorer i Danmark.

Denne model, Håg Excellence, er en mere klassisk model fra Håg, en rigtig chefstol, men udviklet af en producent, hvor man må tro at også denne stol er ergonomisk god.

Sitland Roma

Forhandler Totalpris Læs mere
9.620,00 DKK ➔ Læs mere

Sitland er, på trods af det engelske navn, en italiensk virksomhed der producerer kontormøbler.

Det ses måske bedst i denne flotte stol, der virkelig udstråler lækkert design. Stolen står knivskarpt med slanke linjer og et markant moderne udseende.

På vores besøg hos forhandleren Creativ var vi ret begejstrede for stolen, som dog ikke egner sig hvis du vejer mere end gennemsnittet.

Men ellers er det en super stol, der ser hamrende godt ud.

Wye

Denne klassiske chefstol fra Wye er en kontorstol af den slags du finder i mange mødelokaler og lounger i hele verden.

Stolen fås i en høj og en lav model, her ser vi modellen med høj ryg, men stolens fås også med en lavere ryg, der måske er mere velegnet som lounge og mødestol.

Hvad er en chefstol?

En chefstol er en type kontorstol, der er kendetegnet ved et særligt design, der udstråler luksus og autoritet.

Chefstolen skal imponere og skille sig ud, så chefens autoritet og success er synlig over for medarbejdere, kunder og klienter.

Den har typisk høj ryg og er oftest i læder, men kan også være i stof eller net.

Der er ikke nogen klar definition på hvornår en kontorstol er en chefstol, men overordnet kan man sige at chefstolen har et klart æstetisk udtryk, som er let at genkende når man ser det.

En chefstol kan godt have gode ergonomiske kvaliteter, men i forhold til egentlige ergonomiske kontorstole, går man lidt på kompromis.

Det gør man, ud fra en betragtning om at chefen typisk ikke vil bruge hele dagen i en kontorstol, men vil være travlt optaget af møder og kundebesøg. Derfor har han eller hun ikke brug for samme komfort som eksempelvis en programmør, der sidder 8 timer i stolen om dagen.

Skriv en kommentar