Bodil Kjær møbler

Bodil Kjaer

Professor og arkitekt MAA Bodil Kjær blev født i 1932. Hun voksede op i Jylland, hvor hun senere uddannede sig både i og udenfor Danmark – blandt andet i England og USA.

Bodil Kjær var særlig kendt for hendes måde at inddrage forbrugeren i hendes arbejde. Gennem hendes lange karriere arbejdede hun i mange år i forskellige teams, som bestod af sociologer og ingeniører, som sammen arbejdede side om side for at skabe sunde og fleksible arbejdspladser på blandt andet kontorer og fabrikker.

Mere om Bodil Kjær

Udforskede nye metoder og nye materialer

For danske Bodil Kjær var det vigtigt at udforske materialer og nye metoder, som hun brugte i sit arbejde med at skabe brugbare designmøbler.

Fra 1955-1963 tegnede Bodil Kjær en lang række af produkter. som fik stor succes og interesse i både Danmark men også i USA. Da Bodil havde ideen om at skabe design, som kunne være med til at påvirke vores relationer og adfærd overfor hinanden, skabte hun designs, som stadig den dag i dag inspirerer og definerer et design.

Bodil Kjærs mange designs var banebrydende og nytænkende, og på mange måder var hendes designs revolutionerende. Ved at studere hendes omverden forstod hun at lave designs, som kunne rumme flere funktioner på samme tid. Hendes designs skulle være gode, men på samme tid skulle de også være smukke at se på.

Bodil skabte ting i mange forskellige materialer blandt andet akryl og plexiglas. En af hendes mest anerkendte designs er Cross-Plex. En lampe i plexiglas, hvor toppen er lavet som en opalskærm og foden i gennemsigtigt plexiglas. Designet er simpelt og ærligt, og et svar på hvordan Bodil forsøgte at skabe designløsninger, som henviser til hendes store baggrund indenfor arkitektur.

Skriv en kommentar