Dette skal vi vide om designikonet Hans J. Wegner

Du har helt sikkert hørt hans navn op til flere gange: Hans J. Wegner. Han er efterhånden blevet et designikon inden for danske møbler. Men hvem var mennesket bag alle disse designs – og hvilke designs var hans største? Læs med og lær mere om møbeldesigneren Hans J. Wegner.

Starten på et designikon

Hans J. Wegner er født i Tønder tilbage i 1914 og blev uddannet i København. Først og fremmest blev han uddannet som snedker, hvorefter han fortsatte med at studere på Kunsthåndværkerskolen i København. Her dimitterede han i 1938, hvor han efterfølgende blev selvstændig møbeldesigner.

Han blev hurtigt et kendt ansigt og navn inden for møbelverdenen og slog igennem med blandt andet Påfuglestolen tilbage i 1947 – hvilket ikke engang var 10 år efter, at han dimitterede fra Kunsthåndværkerskolen i 1938. Kun få år efter kom Y-stolen til verden. Disse to stole – Påfuglestolen og Y-stolen – er to af de designs, som virkelig fik Danmarks øjne op for den unge møbeldesigner.

Hans designs fortsatte med at få megen opmærksomhed gennem tiden og er sidenhen blevet klassiske danske designs, som også er kendt i mange dele af den store verden. Man kan gisne om, hvorfor disse designs og navnet Hans J. Wegner blev så kendt og populært. Dog er der ingen tvivl om, at hans designs var gennemtænkte og dét var noget, danskerne kunne værdsætte.

Hans J. Wegner går nemlig ikke på kompromis med holdbarhed og høj kvalitet – selvom stolene bestemt også er flotte af udseende og kan være betagende for enhver, som har interesse i møbeldesigns.

Hans J. Wegners største designs

Som nævnt før blev Påfuglestolen og Y-stolen nogle af de designs, som banede vejen for designikonet i starten af hans karriere. Disse to designs er ydermere nogle af dem, som Hans J. Wegner er mest kendt for. Y-stolen er for eksempel en stol, som kan passe ind i alle hjem. Den har rene linjer og er simpel af udseende, hvilket gør den ideel til mange forskellige hjem.

Yderligere er Skalstolen også efterhånden blevet en af Hans J. Wegners største designs. Denne skalstol er skabt i et unikt design og ligner ikke mange andre stole – måske præcis derfor, er denne blevet populær. Hans J. Wegner skilte sig på mange måder ud i møbelverdenen grundet hans evne til at designe unikke møbler samtidig med, at han altid formåede at ramme en bred målgruppe med simple, tidsløse og smukke designs.

Skriv en kommentar