Bedste kontorstol til hjemmekontoret – test af ergonomiske kontorstole

I denne guide har vi fundet 20+ af de mest populære kontorstole lige nu.

Vi har besøgt de mest populære forhandlere og testet deres bestsellere, så du kan være sikker på at købe en stol der passer til dig.

Der er noget for alle budgetter og behov.

Se vores bedst i test i tabellen lige nedenunder eller hop i teksten med indholdsfortegnelsen.

Indholdsfortegnelse

Top 3 kontorstole

Disse 3 stole er vores favoritter i vores test af kontorstole fra populære danske forhandlere. Alle 3 stole er testet af os og lever op til krav til komfort, ergonomi og udseende.

Herman Miller Aeron

Herman Miller er den eneste kontorstol der har opnået den ære at være permanent udstillet på Museum of Modern Arts i New York.

En ægte klassiker, der stadig er populær på kontorer i hele verden.

Nietszche Haratech

Nietschze Haratech er den bedste ergonomiske kontorstol vi har prøvet i testen.

Stolens sæde og ryg består af hver især to bevægelige dele, til begge sider af din bagdel og ryg. 

6.000,00 kr.

Yoga Spine

Yoga Spine er en ergonomisk design kontorstol, der kombinerer ergonomi og udseende.

Velegnet til hjemmekontoret i stuen, hvor du gerne vil have en stol der passer ind i stil og stemning, uden at ofre ergonomi.

3.200,00 kr.
Sådan har vi testet kontorstole

Vi har testet kontorstolene på to måder. Vi har selv besøgt forhandlerne og siddet i deres stole, men vi har også fundet tests og anmeldelser fra kunder.

Vores testperson, Erik Haalo Hamre, har arbejdet på hjemmekontor i mere end 5 år og har 10+ erfaring med at arbejde i bureau, hvor der bliver lagt mange timer i stolen. Han har også haft rygproblemer og har derfor sat sig grundigt ind i ergonomi.

For nuværende har vi besøgt følgende forhandlere:

Her har vi personligt testet, blandt andet disse stole:

Bedste kontorstol til hjemmekontoret

En kontorstol til hjemmekontoret skal leve op til flere krav end kontorstolen på kontoret.

Den skal være behagelig at sidde i, med god ergonomi og komfort, men den må også gerne være pæn at se på, især hvis du har indrettet kontor i stuen.

En fordel ved at købe en kontorstol til hjemmekontoret er at du kan få det lige som du ønsker. Du behøver ikke tænke på dine kollegaers behov, men kan vælge lige præcis den stol der passer til dig.

Yoga Spine

Forhandler Totalpris Læs mere
3.200,00 DKK ➔ Læs mere

Vores valg til hjemmekontoret.

Yoga Spine er en ergonomisk design kontorstol, der kombinerer ergonomi og udseende.

Yoga Spine er den kontorstol vi selv ville vælge til hjemmekontoret.

Velegnet til hjemmekontoret i stuen, hvor du gerne vil have en stol der passer ind i stil og stemning, uden at ofre ergonomi.

I vores test af kontorstole fra iStol.dk var vi ret begejstrede for Yoga Spine. Stolen er en klassisk ergonomisk kontorstol, men har et look, der er mindre “erhversagtigt” end så mange andre kendte kontorstole.

Yoga Spine er forholdsvis enkel i sin ergonomiske tilgang. Ryggen giver giver god støtte i lænden (vigtigst) og stolen kan indstilles på diverse måder. Nakkestøtten kan flyttes op og ned, så den passer til din højde.

Bedste ergonomiske kontorstol

Bliv mere produktiv og få færre smerter med en ergonomisk kontorstol.

Der er stor forskel på ergonomiske kontorstole, fra sadelstole uden ryglæn og armlæn, til avancerede ergostole, der kan indstille alt fra nakkestøtte til armlæn.

Vi har valgt en stol, som vi synes er den bedste stol vi har prøvet. Den lever op til de kriterier som en ergonomisk stol skal kunne.

Den giver dig en god siddeposition og den er super behageligt at sidde på.

Nietzsche Haratech

Forhandler Totalpris Læs mere
6.000,00 DKK ➔ Læs mere

Vores testvinder i ergonomi

Ja, Nietschze Haratech er en sjovt udseende kontorstol. Derfor var det også med en hvis skepsis vi satte os i stolen. Var der nu reelt bare tale om en gimmick med det udseende? Det var der ikke.

Nietschze Haratech er den bedste ergonomiske kontorstol vi har prøvet i testen.

Der er ingen tvivl om at udseende på stolen er det man først lægger mærke til her, men der er en mening med galskaben. Du sidder nemlig fremragende i den.

Stolens sæde og ryg består af hver især to bevægelige dele, til begge sider af din bagdel og ryg. Det betyder at stolen hele tiden tilpasser sig dine bevægelser.

Det føles virkelig rart og behageligt.

Rygstøtten i stolen er det vi først lagde mærke til. Du får simpelthen super støtte i stolen. Det føles som om din rygrad endelig har fundet det den der har brug for.

Din ryg, lænd og øvre ryg, holdes nænsomt, men fast i en god arbejdsposition. Det hele føles blød og behageligt.

Det interessante ved stolen er at den er så behageligt. Den ser jo måske ikke sådan ud vel? Men det er den faktisk. Den er blød og polstret i sædet også og så er sædet stort.

Du kan sidde mange timer i denne stol uden at få ondt i bagdelen eller ryggen.

Derfor anbefaler vi også denne stol til dig der er større end gennemsnittet. Stolen har rigelig plads i sædet, også til dig der er bredere end gennemsnittet.

Stolen er i øvrigt også den som ejeren af iStol selv sidder i til dagligt, hvilket vel trods alt også er en anbefaling.

Bedste chefstol

En chefstol kan se ud på mange måder og kan have meget forskellige kvaliteter.

I denne guide har vi både fundet ergonomiske chefstole, som du kan sidde i hele dagen.

Hvis du arbejder med kunder og klienter indenfor en branche, hvor success og udstråling betyder noget for dit image, kan en chefstol være det helt rigtige valg.

Med en høj ryg, armlæn i krom og læderbetræk, sender du helt klart nogle signaler, som de fleste mennesker tolker positivt i den rette kontekst.

Yoga F1

Forhandler Totalpris Læs mere

Endnu en flot stol i Yoga serien fra iStol.

Yoga F1 fås i både stof og læder, men den version vi var mest glade for var læder. Her får du nemlig en flot, moderne chefstol med høj ryg, der stadig har gode ergonomiske egenskaber.

Yoga F1 er en flot chefstol med gode ergonomiske kvaliteter

 

Cheftstol med gode ergonomiske kvaliteter

Kategorien “chefstol” indenfor kontorstole er ikke klart afgrænset, men typisk taler vi her om stole med høj ryg, gerne i læder og gerne med et lidt imposant udseende, der kan imponere besøgende på kontoret.

Det er også typisk stole, som ikke er beregnet til at man skal sidde i dem hele dagen, for chefen har jo travlt og er ofte til møder og ude i byen.

Men hvis du nu godt kunne tænke dig en flot stol med høj ryg, som du faktisk kan sidde i hele dagen, så kunne Yoga F1 være et godt bud.

Den bygger nemlig på samme grundlæggende ergonomi som de andre Yoga stole fra iStol. Du får altså den gode lændestøtte og det gode sæde, samt nakkestøtte.

Det eneste du ikke kan med stolen er at flytte armlæn, for de sidder fast, måske af æstetiske årsager, som de fremstår flot i krom.

En flot kontorstol i læder til kontoret, der stadig har gode ergonomiske egenskaber.

Flere populære kontorstole

Kontorstole fra iStol.dk

iStol.dk er en dansk forhandler og producent af kontorstole med hjemme i Roskilde, hvorfra der sælges masser af kontorstole.

Shoppen har især specialiseret sig i unikke ergonomiske kontorstole, som du ikke finder andre steder.

ErgoHuman

Forhandler Totalpris Læs mere
5.499,00 DKK ➔ Læs mere

ErgoHuman er en kendt kontorstol, oprindeligt udviklet i Sydkorea, der nu har fundet vej til Danmark.

Her får du super ergonomi og masser af tilpasningsmuligheder til lige netop dig.

Super ergonomi og masser af tilpasningsmuligheder

Før vi går igang med at fortælle om ErgoHuman, er det måske en god ide at genopfriske, hvad en ergonomisk kontorstol egentlig kan og hvad den gerne skal kunne.

Ergonomi betyder sund arbejdsstilling. At du sidder og arbejder på en måde, der er optimal for din krop, så du ikke vågner om morgenen med ondt i lænd, skuldre eller nakke.

Det hjælper en ergonomisk kontorstol som ErgoHuman dig med.

ErgoHuman er en kontorstol med masser af muligheder for individuel tilpasning

Det første vi lagde mærke til med ErgoHuman var den gode lændestøtte. Det er meget tydeligt at du her får rigtig støtte i lænden. Det er en helt anden fornemmelse end på en almindelig kontorstol, især hvis du har været vant til en billig af slagsen med netryg.

Lændestøtten i stolen er bevægelig og tilpasser sig derfor når du flytter på dig. Det føltes særligt behageligt, fordi det derfor ikke føles som om man er tvunget til at sidde stille på stolen.

Stolen til dig med oprejst siddestilling

Af alle de stole vi har testet er ErgoHuman nok den stol, der mest opfordrer til at sidde i en god, oprejst siddestilling.

Når du sidder sådan, og det er meningen, så mærker du stolens fulde kvaliteter. Din lænd, din øvre ryg og din nakke er perfekt støttet.

På den anden side er stolen så ikke til dig der nogle gange læner dig lidt tilbage og hænger lidt.

Det er en stol der vil ergonomi og mener det alvorligt.

Hvis du vil have en lidt mere alsidig stol, kan vi anbefale for eksempel Yoga Spine.

MyChair RC 1930

Forhandler Totalpris Læs mere
1.799,00 DKK ➔ Læs mere

MyChair serien er blandt de billigste hos forhandleren iStol og derfor et bud på en konkurrent til de billige stole fra de store varehuse.

MyChair er en stol, der minder om Canadian Ergo i udseende, det vil sige en klassisk kontorstol med god polstring og mellemhøj ryg.

Modsat de fleste andre stole i testen får du med denne type kontorstol en fast, relativt tyk, ryg, der er godt polstret. Det er der nok en del der foretrækker, frem for netryg.

Stolen er kendetegnet ved dens klassiske, enkle design, og dens tykke polstring i sæde og ryg.

Med en pris på under 2000kr ex moms har vi her at gøre med en prisklasse, hvor vi nærmer os varehusene. Efter vores mening får du mere for pengene her end en typisk stol fra varehuset.

IOO KMD Ergonomisk Kontorstol

Forhandler Totalpris Læs mere
5.000,00 DKK ➔ Læs mere

Denne kontorstol er for dig, der vil have ergonomi og et design der ligger så tæt op af en klassisk kontorstol som muligt.

IOO KMD er en af de bedst sælgende kontorstole fra iStol.dk, en dansk forhandler fra Roskilde.

Hvor IOO KMD adskiller sig fra metervaren af kontorstole er i de justerbare og elastiske støttemoduler i lænd og nakke, samt muligheden for at indstille alle dele af stolen.

Nakkestøtten er elastisk og giver god støtte uanset hvordan du drejer og bevæger hovedet. Perfekt hvis du for eksempel ofte arbejder med 2 skærme eller ser på noget ved siden af din arbejdsstation. Nakkestøtten kan justeres i højden eller tages helt af.

Lændemodulet er også elastisk og tilpasser sig din arbejdsstilling. Sidder du oprejst får du mindre støtte, mens du får mere støtte når du læner dig tilbage.

Sædet i stolen er ergonomisk udformet, så det passer til din bagdel. Godt til dig der synes et fladt underlag er for ubehageligt. Sædet kan desuden justeres i højden og ikke mindst i dybden.

Armlænene kan tilpasses i dybden, men også i vinkel, så de for eksempel peger indad eller udad.

Hele stolen er synkroniseret og følger dine bevægelser.

Yoga Y

Forhandler Totalpris Læs mere
2.600,00 DKK ➔ Læs mere

Kan du godt lide Håg stolene, men synes du prisen er lige i overkanten, så kan Yoga Y fra iStol.dk, måske være en mulighed.

Yoga Y er en klassisk ergonomisk kontorstol med det karakteristiske krydsdesign, hvor armlænene er væk og ryggen er reduceret til sin absolutte nødvendighed.

Sædet er svagt kileformet og leder dermed vægten væk fra ballerne og ned i benene. På den måde skulle du gerne undgå ondt i bagdelen, både nu og senere.

Yoga Y kan justeres i højden, sædet kan tiltes og ryggen kan vippes frem og tilbage.

Futura

Forhandler Totalpris Læs mere
2.900,00 DKK ➔ Læs mere

En helt simpel kontorstol med masser af ergonomi.

Futura fra iStol.dk kan justeres i sædet og ryggen, så dybde og arbejdsstilling passer til lige netop dine behov. Armlænene kan også indstilles i højden og vinkel.

Muligheden for at indstille ryggen, gør det nemt at ændre arbejdsstilling fra oprejst til tilbagelænet i løbet af dagen.

Sædet, der er ergonomisk udformet til bagdelen, kan justeres i dybden, så du kommer tættere på ryggen eller længere væk, så den passer til din torsohøjde og benlængde.

Yoga Duo

Forhandler Totalpris Læs mere
3.095,00 DKK ➔ Læs mere

I kategorien “hold kæft hvor er den grim, men måske den kan noget for ryggen”, kommer vi ikke udenom Yoga Duo, der er en ergonomisk kontorstol fra iStol.dk.

Måske er vi lidt grove i vores første karakteristik af udseendet, men Yoga Duo ligner bestemt ikke en almindelig kontorstol. Her er det overflødige fjernet og tilbage står en kontorstol med sæde, ryg og nakkestøtte, hvilket jo også er det en kontorstol skal levere på.

Det der tydeligt springer i øjnene er selvfølgelig ryggen, hvor den traditionelle ryg er erstattet af to “finner”, der støtte på hver sin side af rygraden. De er fleksible, så de følger dine bevægelser, frem og tilbage og side til side. Ideen er så at dette giver dig en skræddersyet, dynamisk støtte i ryggen, uanset hvordan du vender og drejer dig i stolen.

Kontorstole fra Kontormøbler.dk

Kontormøbler.dk er en dansk forhandler af kontorstole, der både forhandler unikke og egenproducerede kontorstole og klassiske modeller som for eksempel Håg Capisco.

Vi har besøgt deres showroom i København og testet deres kontorstole, så alle kontorstole vi nævner her er testet og vurderet.

Pure

Pure er en unik ergonomisk kontorstol med høj ryg og skarpt design, der dog har en hvis lighed med den nye Hermann Miller Sayl. Hvem der har inspireret hvem er selvfølgelig ikke til at sige! Prisen på Pure er i hvert fald en hel del billigere.

Hvis du er interesseret i en kontorstol med et moderne design og god ergonomi, så er Pure et kig værd.

Stolen har god polstring og en klassisk netryg, men hvor stolen adskiller sig er ved den unikke ryg, der strækker sig fra top til bund. De fleste ergonomiske kontorstole har kun netryg og støtte i bunden. Derfor får man med Pure mere støtte i ryggen.

Stolen vipper desuden i alle retninger når du bevæger din krop, så du aldrig sidder fastlåst i længere i tid.

Siff

Siff ergonomisk kontorstol

Siff er en ergonomisk kontorstol som de fleste nok vil kunne lide. Det er en stol med tyk polstring og et klassisk design, der giver god komfort og en sund siddestilling.

Du kender måske denne model fra andre forhandlere eller har set lignende modeller. Det er nemlig en klassisk kontorstol uden for mange dikkedarer. Der er mulighed for at indstille stolen i højden, så den passer til de fleste. Med og uden armlæn.

Designet er enkelt og klassisk, hvilket også gør Siff til en populær kontorstol til hjemmekontoret, hvor stolen helst ikke skal være alt for dominerende.

Siff fås også i en version med højere ryg under navnet Thor. Du finder dem begge hos Kontormøbler.dk.

Athos

Ekstra polstret, stort kontorstol, der har en max personvægt på 140kg og er velegnet til dig der vejer mere end gennemsnittet.

Denne stol er en såkaldt 24 timers stol, hvilket betyder at den er beregnet til at sidde i lang tid af gangen. Det kan for eksempel være et call center, men sådan set også almindeligt arbejde eller som gamer stol.

Det er en stol der fylder noget, så næppe velegnet til hjemmekontoret i stuen, men hvis du leder efter en stol der med garanti er stor og komfortabel nok, så er den et godt bud.

Kontorstole fra Creativ

Creativ er en dansk forhandler af kontorudstyr, nyt og brugt, som blandt andet forhandler Herman Miller og Canadian Ergo, men har også deres egne spændende serier.

Tronhill Ultra

Forhandler Totalpris Læs mere
2.120,00 DKK ➔ Læs mere

Klassisk kontorstol med god komfort til en skarp pris. Det litauiske firma Tronhill laver en række populære kontorstole til gode priser, herunder altså Ultra, der med en pris på 1300kr ex moms, er nede i niveau omkring IKEA.

Klassisk kontorstol uden dikkedarer

Tronhill Ultra er en helt klassisk kontorstol med høj ryg og bredt sæde, som fås med og uden armlæn.

En stol der passer til de fleste, hvor komforten er god, og designet er klassisk og stilfuldt.

Med en pris på kun 1300kr ex moms er det måske den billigste stol vi personligt har testet. Det betyder også at du kan indrette et lille kontor med 6 kontorpladser for 8000kr. Eller sagt på en anden måde. Her får du 6 kontorstole for mindre end en Herman Miller stol koster.

Vi anbefaler Tronhill Ultra, til dig der var på vej til IKEA eller Jysk. Efter vores mening er dette et bedre valg end en IKEA stol til 1000kr, selv om den koster lidt mere. Kvaliteten her er bedre, blandt andet i krydset som stolen står på.

Sitland 2011N

Forhandler Totalpris Læs mere
3.956,25 DKK ➔ Læs mere

Sitland er en italiensk kontorstol fra en populær forhandler.

Det er en stol med rigtig gode ergonomiske kvaliteter, som vi har ret begejstrede for, da vi prøvede den i Creativ’s showroom.

Faktisk var vi lidt i tvivl om vi personligt skulle have en Canadian Ergo eller en Sitland. Når vi valgte Canadian Ergo som vores testvinder var det fordi vi bedre kunne lide den ekstra polstring, men det er helt klart et personligt valg, som ikke nødvendigvis er rigtig for dig.

Sitland stolen har rigtig god siddekomfort. De stillinger du sidder i, enten oprejst eller tilbagelænet er bare spot on og rigtig komfortable. Sædet har en fordybning ind mod ryggen, der gør at du føler du sidder bedre i sædet og ikke glider, hvis du læner dig tilbage.

Det er også en flot stol, der har et slankt og moderne design.

Sitland koster omtrent det samme som Canadian Ergo modellerne, så her er det meget en smagssag.

Man kan måske sige at Sitland er italieneren og Canadian Ergo er ja .. nord-amerikaneren. Så kan du jo selv vælge.

Kulik Systems

Forhandler Totalpris Læs mere
3.195,00 DKK ➔ Læs mere

Kulik er en ergonomisk kontorstol med kant og med mulighed for at vælge lige præcis det udseende du vil.

Ergonomisk kontorstol med spræl og lir

De fleste ergonomiske kontorstole er ikke ligefrem spændende at se på, typisk sort med mere sort, plastik og måske lidt stål.

Kulik er undtagelsen.

Her får du nemlig en kontorstol du kan tilpasse fuldstændigt til din personlighed. Er du til hvidt læder med swarovski krystaller? Eller hvad med rød pangfarve i stof? Du vælger mellem 20+ forskellige stof og udseende.

Stolene har også et skarpt design, der passer godt til hjemmekontoret, hvor du måske ikke har lyst til at have en dødkedelig kontorstol stående. Eller måske til dig der arbejder i en kreativ branche, hvor din stol gerne skulle matche din personlighed og brand.

Kontorstole fra Håg

Håg er en af de mest kendte kontorstole på danske kontorer med den karakteriske krydsform, der om noget er blevet kendetegnet for hvad de fleste opfatter som en ergonomisk kontorstol.

Håg Capisco

Kontorstolen der revolutionerede måden vi arbejder på. Hågs Capisco stol står i mange danske kontorer og mange af os har prøvet den.

Stolen er kendetegnet ved det karakteristiske design, hvor ryggen udgøres af et kryds og kun et smalt ryglæn.

Det unikke design på ryggen er ikke kun til pynt. Vender du stolen om, kan du nemlig læne dig ind mod stolen og bruge armene som støtte. Denne mulighed er unik for Håg og gør det muligt at skifte effektivt fra tilbagelænet til fremadlænet arbejdsstilling, også når du har et skrivebord, der ikke er stort nok til at du kan hvile armene på det. Velegnet til hjemmekontor.

Dertil et behageligt, polstret sæde, med ergonomisk design til din bagdel. I den klassiske model er det et såkaldt sadelsæde, hvor dine ben “dingler” på hver sin side af et smalt sæde, men stolens fås også med almindeligt sæde.

Kombinationen af sæde og ryglæn nudger dig kærligt men bestemt til at have en ordentlig arbejdsstilling.

Håg er ikke den billigste kontorstol, men det er en stol som mange sværger til og hvor du ved hvad du får.

Billigere alternativ:

 • HÅG – H05
 • Yoga Y

Kontorstole fra Canadian Ergo

Canadian Ergo er en populær kontorstol i høj kvalitet, i et design, komfort og funktion, som de fleste vil kunne lide.

Serien produceres af FTI og kommer i en række forskellige modeller, med lav og høj ryg og masser af indstillingsmuligheder.

Canadian Ergo

Canadian Ergo er måske vores testvinder i kategorien “bedst til de fleste”, hvis der findes sådan en kategori.

Med en stol fra Canadian Ergo får du en super komfortabel kontorstol med mulighed for masser af indstillinger af sæde, ryg og armlæn.

Prisen omkring 3000-4000kr er i et prisleje, hvor vi synes du får rigtig meget for pengene.

Her får du MEGET bedre komfort og ergonomi end en kontorstol i den billige ende, men du betaler ikke ekstra for navn og ekstra design.

Det er en kontorstol der har et design, som næsten alle vil kunne lide. Her taler vi både form og funktion.

Vælg den rigtige model

Canadian Ergo 02
Canadian Ergo 04
Canadian Ergo Comfort

Hvis du gerne vil føle dig sikker på en kontorstol der fungerer, så anbefaler vi Canadian Ergo. Følelsen af stabilitet og robust design er tydelig.

Canadian Ergo fås i flere modeller

 • Canadian Ergo 01
 • Canadian Ergo 02
 • Canadian Ergo 03
 • Canadian Ergo 04
 • Canadian Ergo Comfort
 • Canadian Ergo Bull

Canadian Ergo 01 er standard modellen med lav ryg og mindst polstring. Vi anbefaler du springer denne model over og i stedet vælger fra 02-04 modellerne, hvor du får væsentlig mere komfort og indstillinger.

Modellerne 02-04 har samme sæde og adskiller sig i ryggen, hvor 03 og 04 har højere ryg end 02.

 • Canadian Ergo 02 har en forholdsvis lav ryg, der dog går længere op end en kontorstol med lav ryg.
 • Canadian Ergo 03 har en høj ryg, der dog ikke går helt op til nakken.
 • Canadian Ergo 04 har en høj ryg, der går helt op til nakken og har mulighed for nakkestøtte.

Dertil kommer et par ekstra modeller:

 • Canadian Ergo Comfort
 • Canadian Ergo Bull

Canadian Ergo Comfort er en kontorstol med ekstra komfortabelt sæde i memoryskum. Det er helt klart den kontorstol vi indtil nu har testet, der har det mest behagelige sæde. Det tykke sæde er simpelthen en fornøjelse at sidde på. Stolen har derudover netryg og diverse indstillinger.

Canadian Ergo Bull er en ergonomisk kontorstol i læder med høj ryg. En såkaldt “chefstol” om du vil, der ser godt ud, men som bevarer de gode ergonomiske kvaliteter fra Canadian Ergo serien.

Hvilken model af Canadian Ergo skal du vælge?

Vi tror at de fleste vil være gladest for Canadian Ergo 02 og 03 modellerne, der har en middelhøj ryg og som passer til de fleste.

Ved du allerede at du foretrækker en kontorstol med høj ryg og nakkestøtte, så er 04 modellen et godt valg.

Comfort modellen anbefaler vi til dig, der får ondt i bagdelen, når du har siddet ned i flere timer. Der er ingen tvivl om at det er utrolig komfortabelt at sidde på et sæde med memoryskum.

Bull modellen er en mulighed, hvis du gerne vil have en kontorstol i læder, en chefstol, der stadig har gode ergonomiske egenskaber.

Kontorstole fra Dauphine

Dauphine Tec Profile

En anden klassiker på danske kontorer er Dauphine, hvis blå og minimalistiske stole, er at finde i mange danske hjem også.

Dette er Dauphines Tec Profile model, der har en højere ryg end de tidligere modeller, men stadig har det samme polstrede sæde og gode rygstøtte.

En god lændestøtte med en smal ryg og masser af muligheder for indstilling af stolen, gør det til en god ergonomisk stol.

Stolen har desuden et design som mange nok vil kunne lide, med lidt mere af chefstolens udseende, uden chefstolens dårlige ergonomiske egenskaber.

Der medfølger ikke armlæn som udgangspunkt, men det er muligt at købe med.

Kontorstole fra Herman Miller

Der findes næppe en mere hypet kontorstol end Herman Miller Aeron, i hvert fald hvis du spørger blandt IT professionelle og selvstændige med hang til salg på nettet.

Den eneste kontorstol der er blevet fast udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Herman Miller Aeron

Der findes næppe en mere hypet kontorstol end Herman Miller Aeron, i hvert fald hvis du spørger blandt IT professionelle og selvstændige med hang til salg på nettet.

I Danmark bruges stolen blandt andet af store virksomheder som Deloitte.

Det er også en stol vi derfor anbefaler til dig der vil have en ergonomisk stol, der er noget ud over det sædvanlige, og som nok skal motivere dig til at yde dit absolut bedste.

Der er ingen tvivl om at Herman Miller udstråler success. Fart på, selvtillid og success.

Eneste kontorstol der har vundet designpris

Denne unikke ergonomiske kontorstol er udviklet af det amerikanske selskab Herman Miller af Don Chadwick og Bill Stumpf. Det er den eneste kontorstol der har opnået den ære at være permanent udstillet på Museum of Modern Arts i New York. I tillæg har stolen opnået en række af kåringer og masser af hæder i designpriser.

Det er altså med andre ord også et æstetisk valg at vælge en Aeron stol. Det smager og ser ud af New York, af moderne design og penge. Det var stolen der i slut 90erne repræsenterede dot-com boomet og det er stadig en stol der er umådelig populær blandt startups og online entreprenører.

Super ergonomi men ikke for alle

Stolen i sig selv er nu også en glimrende ergonomisk stol.

Aeron er ergonomisk konstrueret til mindste detalje, hvilket man nemt ved selvsyn kan se i det gennemsigtige netdesign.

Alt kan indstilles på denne stol, fra ryg til armlæn og nakkestøtte, hvis du vælger at få det med.

Køber du en Aeron skal du være opmærksom på den ikke har noget polstring, hvilket kan være en showstopper for nogen.

I stedet for bruger Aeron et “hængekøje” princip, hvor den robuste netryg og sæde omfavner kroppen tæt og støttende. Det virker ikke intuitivt når man ser den, men når du sætter dig i den giver det helt mening.

Vi testede stolen og kunne med det samme fornemme, hvordan stolen nærmest omfavnede os i lænden og blødt, men fast, støttede i en god arbejdsposition, uanset om det var tilbagelænet eller oprejst.

Ikke anbefalet hvis du er større end gennemsnittet

Selv om Herman Miller er en fremragende stol, kan vi ikke anbefale den til dig der er større end gennemsnittet. Vejer du over 100kg, ville vi nok se et andet sted hen.

Herman Miller har nemlig en hård kant på sædet og hvis du har store lår, kan du komme til at sidde med kanterne på dem og det er ikke behageligt.

Et godt investeringsobjekt

Har du endelig besluttet dig for at købe en Aeron, kan du også være tilfreds med at stolen holder værdien godt. Der er således et ret betragteligt brugtmarked, langt større end for andre tilsvarende kontorstole.

En ny Herman Miller koster omkring 10.000kr, mens de brugte kan fås fra ca. 4000-5000kr, også med en hel del år på bagen. I din vurdering af pris, bør derfor indgå en gensalgsværdi.

Aeron er i øvrigt ikke den eneste Herman Miller stol der er populær. Siden er der udkommet en række nye stole, blandt andet Embody.

Kontorstole fra Interstuhl

Interstuhl Everyis

Interstuhl er en populær ergonomisk kontorstol, der ofte nævnes i samme tests som Herman Miller Aeron, som den bedste ergonomiske kontorstol.

Interstuhl har lavet flere populære modeller, men her har vi udvalgt Everyis modellen, der har mesh ryg og polstret sæde.

Stolen har en række funktioner som fx auto-vippe funktion.

Guide til køb af ergonomisk kontorstol

Hvad er ergonomi egentlig?

Ergonomi er læren om hvordan arbejdspositioner og arbejdsudstyr påvirker vores sundhed og velbefindende.

En ergonomisk kontorstol er derfor en stol, der er udviklet med forståelse for sunde arbejdsstillinger.

De fleste kontorstole er ergonomiske i dag og de som ikke er det, sælges typisk under andre kategorier så som “mødestole” eller “chefstole”.

Kort sagt kan man sige, at hvis du arbejder i din stol 5-8 timer om dagen, så skal du have en ergonomisk kontorstol. Hvis du kun sidder 1-2 timer om dagen i din stol, er det ikke så vigtigt.

Hvad er det så egentlig en ergonomisk kontorstol kan?

Det vigtigste en god ergonomisk kontorstol skal kunne, er at den kan indstilles så den passer lige netop til din krop.

One size doesn’t fit all.

Typisk kan man på en ergonomisk kontorstol indstille:

 • Højde (sæde og ryg)
 • Vippefunktion
 • Armlæn (højde og vinkel)
 • Sædeposition (frem og tilbage)

Det betyder at du altid kan finde en behagelig position, uanset om du læner dig tilbage eller sidder lige op.

Det betyder også at du kan indstille for eksempel armlæn så de passer til dit skrivebord og sådan som du nu sidder og arbejder.

Nogle ergonomiske kontorstole går skridtet videre og har en bevægelig ryg og sæde, som hele tiden tilpasser sig, uden at du skal fumle med knapper og håndtag.

Valg af sæde til din kontorstol

Et af de vigtigste valg, når du køber kontorstol er sædet. Her tænker vi især på polstring og komfort.

En tommelfingerregel er at jo mere du vejer, jo mere polstring har du brug for. Ellers risikerer du at få ondt i bagdelen efter en lang arbejdsdag.

Det typiske sæde har et lag af almindeligt skum, der er forholdsvis fast, og ofte ikke ret tykt. Nogle stole har dog tykkere lag skum, for eksempel 24-timers stole. Andre stole har endda memoryskum, som kan være en fordel, hvis du synes normale stole ikke har god nok komfort.

Pris spiller en rolle her. De billige stole har typisk ikke ret meget polstring, mens de dyrere stole har meget bedre polstring.

Nogle stole, så som Herman Miller, har slet ikke nogen polstring, men bruger i stedet et slags fast fibermesh der former sig efter din krop. Det er mange glade for, men det kan godt virke lidt mindre intuitivt.

Valg af ryg til din kontorstol

Næst efter sædet er ryggen det vigtigste i din ergonomiske kontorstol, ja måske faktisk endnu vigtigere.

Det er jo netop ryggen der ofte er udsat, når vi bruger mange timer på kontoret.

Ondt i lænden, ømme skuldre, stiv nakke, det er alt sammen tegn på noget er galt i arbejdspositionen.

Mange ergonomiske kontorstole har netryg, men flere har også polstret ryg.

Netryggens funktion er at være som en hængekøje, som kan forme sig om din ryg.

Dertil er der typisk en lændestøtte, der måske kan justeres op og ned i højden, så du får den støtte du har brug for.

Køber du en stol med fast, polstret ryg, får du mere fast støtte. Det foretrækker mange. De bedre modeller har en ryg der kan justeres i højden, mens den typisk er fast på de billigere modeller.

Ved du allerede nu at du foretrækker en fast ryg, så lad være med at købe netryg.

Ergonomisk kontorstol med ryg- og armlæn

En ergonomisk kontorstol med ryg- og armlæn ligner en almindelig kontorstol, men der er forskel.

De ergonomiske kontorstole kan nemlig indstilles så de passer til lige netop din foretrukne arbejdsposition. Det betyder at du typisk kan indstille:

Armlæn
Nakkestøtte
Sæde
Ryg og lænd

Du kan altså rykke sædet frem og tilbage, ikke bare op og ned og du kan indstille dine armlæn så dine arme hviler behageligt, når du arbejder.

Lige vigtigt kan du indstille højden og dybden i stolens ryg, så den rent faktisk giver støtte i lænden. Det er vigtigt, så din lænd ikke bliver overbelastet.

Mange ergonomiske kontorstole af denne slags har nakkestøtte, men ikke alle. En nakkestøtte kan være en god ide, men kun hvis den kan indstilles så den passer. Mange kontorstole med nakkestøtte kræver at man læner sig unaturlig langt tilbage for at bruge den. Det dur ikke. En ergonomisk kontorstol kan derimod indstille nakkestøtte, så den kommer langt nok frem til at støtte en naturlig arbejdsstilling.

Ergonomiske kontorstole uden armlæn

Ergonomiske kontorstole uden armlæn er nok det de fleste forbinder med den ergonomiske kontorstol, gjort populær i Danmark af de karakteristiske Håg stole.

Her er ideen at armlæn gør mere skade end gavn, for de gør det muligt at arbejde i en uergonomisk position.

Du skal nemlig arbejde med dine forarme på skrivebordet, for så sidder du oprejst og i en god ergonomisk arbejdsstilling. Når der ikke er armlæn skal du tænke mere over din arbejdsstilling.

Skriv en kommentar