Grete Jalk møbler

Grete Jalk

Den danske designer Grete Jalk blev født i 1920 og døde tilbage i 2006. Fra 1943-1946 studerede Grete på Kunstakademiets Møbelskole, hvor hun blandt andet blev undervist af Kaare Klint.

Hun var en modig designer, som gerne eksperimenterede med nye og innovative måder at bruge materialerne på. På samme tid havde hun også en ny og innovativ måde at tænke de klassiske former, og var ikke bange for at kreere noget nyt.

Grete havde en ligefrem og ærlig tilgang til faget samt en stor interesse for kvalitet og for at eksperimentere. Alle disse ting kombineret med en særlig evne for at skabe nyt design, har været med til at gøre hende til det danske designikon, som i særdeleshed banede vejen frem for en ny æra i dansk design.

Indholdsfortegnelse

Mere om Grete Jalk

Eksperimenterede med teknisk dristighed og materialer

Grete Jalk er især kendt for hendes smukke stol i krydsfiner Bow Chair, som hun designede i 1963. Stolen blev købt af Museum of Modern Art i New York, hvor den i dag er en del af den berømte permanente udstilling. Den berømte stol vidner blandt andet om Grete eksperimenterende tilgang til materialer og er derfor et perfekt eksempel på hendes tekniske dristighed og innovative måde at anvende forskellige materialer.

Selvom stolen var et tilløbsstykke og derfor også blev en meget berømt stol, lykkedes det kun at producere et par hundrede eksemplarer i Gretes levetid.

Grete Jalk var også gennem hendes karriere aktiv på en lang række messer og udstillinger. Blandt andet deltog hun i Snedkerlaugets møbeludstilling i Kunstindustrimuseet. Det var dog ikke kun på danske udstillinger, Grete Jalk gjorde et stort indtryk, for hun var også flittigt repræsenteret i Milano, Amsterdam, London, Berlin og Stuttgart.

Skriv en kommentar