Grethe Meyer design

Grethe Meyer

Den anerkendte danske designer Grethe Meyer var både arkitekt og designer, og var en af de mest anerkendte ansigter inden for dansk industriel design. Grethe Meyers designs var enkle, tidløse og funktionelle, som i dag er gået hen og blevet klassiske design objekter.

Grethe blev født i 1918, og var datter af en litograf og en pianist, og havde derfor allerede fra barnsben arvet nogle af hendes kunstneriske træk. Grethe Meyer voksede op i Svendborg, og studerede arkitektur ved det Kongelige Kunstakademi, hvor hun i 1947 dimitterede som den eneste kvinde i klassen.

Mere om Grethe Meyer

Grethe grundlagde sit eget studie i 1960, hvor hun lige siden start har skabt utrolige designs for blandt andet Georg Jensen og Royal Copenhagen.

Mange af hendes designs opnåede adskillige priser og særligt hendes fajance stel Blå Kant, Hvidpot og Ildpot, blev alle store succeser for det danske brand Royal Copenhagen. Ligeledes blev det flotte bestik Copenhagen, som Grethe designede for danske Georg Jensen.

Gennem hendes mange designs formåede Grethe Meyers design at rumme både personlighed og en høj kvalitet. På samme tid var det vigtigt for hende, at designet kunne være til glæde, for dem der brugte det.

En anden klassiker fra Grethe Meyer er Stub serien, som består af en lang række glas til bordet. Glassene blev designet til at kunne stables oveni hinanden, et bevidst valg fra Grethe Meyers side, om at hendes designs skulle være funktionelle og nemme at bruge.

Grethe var en pioner, og var kendt for ikke at lave det folk efterspurgte. I stedet designede hun ting, hun gerne selv ville have. Det kombineret med en perfekt timing har gjort mange af hendes designs og hende selv til et uomtvisteligt talent, som man skal kigge længe efter.

Skriv en kommentar