Hans Bølling møbler

Hans Bølling

Hans Bølling blev født i Brabrand, og er særligt kendt for at være manden bag det meget berømte og klassiske Bakkebord i træ. Hans Bølling uddannede sig til arkitekt i 1960 og gennem karrieren som arkitekt, designede Hans Bølling forskellige bygninger – blandt andet bolig- og kontorbyggerier, rådhuset i Kerteminde samt store opgaver i udlandet.

Det mest kendte design fra Hans Bølling er det originale bakkebord, som står i mange danske og udenlandske hjem. Det berømte bakkebord blev til ved et tilfælde. En helt almindelig dag hvor Hans Bølling spiste frokost sammen med Torben Ørskov. Det oprindelige bord havde en bordplade i linoleum og en bagside i kork, men i dag findes Bakkebordet i mange forskellige farver og træsorter, som matcher tidens trend og forskellen fra det originale design, så kan bordpladen vendes.

Indholdsfortegnelse

Hans Bølling tilbud

Er du på udkig efter et godt tilbud på Hans Bølling figurer og møbler? I denne sektion har vi samlet de bedste tilbud lige nu, uanset om du leder efter en sofa, stol eller spisebord fra denne ikoniske danske designer. Priserne opdateres hver uge, så du kan finde de bedste tilbud lige nu.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg møbeltype
Viser
produkter
429 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade Ælling - Teak
449 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade Optimist - Teak
449 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade Pessimist - Teak
599 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade Bobby - Valnød
599 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade Oscar - Bøg
749 kr.
fra Erling Christensen Møbler
ArchitectMade And - Teak

Mere om Hans Bølling

And, ælling og alle de andre

I 1954 vandt Hans Bølling en konkurrence for Ege Tæpper. Pengene han vandt, brugte han på en drejebænk. Her brugte han tiden på at kreere nogle af de også mest kendte designs blandt andet And og Ælling, de berømte Pessimist og Optimist, Hunden Oscar og Strit.

Fællesnævneren for Hans Bøllings mange berømte og folkekære designs, er en klassisk elegance kombineret med et strejf af humor. For eksempel er alle de skønne træfigurer kendetegnet ved at have et sær kendt humoristisk formsprog, som har gjort de skønne figurer elsket verden over.

Hans Bølling designede blandt andet de to skønne figurer Optimist og Pessimist. Tanken bag de to var, at figurerne skulle symbolisere balancen mellem det positive og det negative i livet, som skulle bringe smilet frem hos beskueren.

Hentede inspiration fra naturen

Hans Bølling hentede stor inspiration fra naturen omkring ham, hvor naturens egne materialer, såsom snoede trærødder, fyrsvampe og forskellige former for nødder, var med til at sætte tankerne i gang i hovedet på Hans.

Hans Bølling var en fremragende formgiver som via sin lyst og passion for faget, stadigvæk den dag i dag, designer ting, som er skabt ud fra hverdagens små finurligheder.

Skriv en kommentar