Henning Koppel designer

Henning Koppel

Henning Koppel var en anerkendt billedhugger, som levede fra 1918-1981. Henning Koppel havde en stor interesse i at eksperimentere med skulpturelle og organiske former, som var hentet som inspiration fra naturen.

Henning Koppel var i sin storhedstid tilknyttet den berømte sølvsmed Georg Jensen, og var manden bag mange af de mest kendte objekter fra det danske brand. Allerede inden hans tilknytning til Georg Jensen, var Koppel en anerkendt kunstner, som havde tilegnet sig en bred viden og erfaring med mange forskellige materialer.

De mest kendte og berømte genstande, som Koppel designede for Georg Jensen, er Den Gravide And, Svanen og Fiskefadet, som alle tre er fremstillet af sterlingsølv. Alle tre hører til blandt de dyreste og mest krævende produkter i Georg Jensens store sortiment. Hertil kan tilskrives mange smukke og tidløse armbåndsure til både kvinder og mænd i en udsøgt kvalitet.

Men udover hans tilknytning til Georg Jensen, nåede Henning Koppel også at designe mange andre berømte produkter for mange andre kendte virksomheder. Han designede blandt andet stel for Bing & Grøndahl og lampen Petronella for danske Louis Poulsen.

Indholdsfortegnelse

Mere om Henning Koppel

Tidløse designs i forskellige materialer

Det kendetegnende for den danske billedkunstner var hans evne til at skabe tidløse værker, uanset hvilket et materiale han brugte. Da Koppel var uddannet på Kunstakademiet, var hans designs altid gennemarbejdet og korrigeret mange gange, før de fik lov til at gå i produktion.

I 1970érne begyndte Henning Koppels designs at blive mere geometriske. Tidligere havde mange af hans værker en skulpturel tilgang, som altså ændrede sig i løbet af årene. Produkternes flotte formsprog blev mere og mere formelt og strømlinet, som blandt andet ses i hans flotte vejrstation fra 1980.

Henning Koppel var absolut en af Danmarks største designere indenfor sølv. Men også en herre som havde et flot repertoire, som strakte sig til mange andre smukke materialer.

Skriv en kommentar