Ib Kofod-Larsen møbler

Ib Kofod-Larsen

Møbeldesigner Ib Kofod-Larsen blev født i 1921, og havde en baggrund som arkitekt og snedker, hvor han tidligere havde studeret ved Det Kongelige Akademi i København.

Rene skulpturelle linjer er ofte det mest kendetegnende ved Ib Kofod-Larsens værker. Ofte arbejdede Ib i forskellige fine træsorter – blandt andet teak og palisander, som var kombineret med ægte læder.

Den danske virksomhed Faarup Møbelfabrik, fik hurtigt øjnene op for Ib Kofod-Larsens talent. Her designede Ib Kofod-Larsen nogle af hans smukkeste værker, blandt andet Model FA-66 i palisander. Men Ib Kofod-Larsen var gennem hans karriere også tilknyttet andre førende møbelproducenter. Herunder Carlo Gahrn, Christensen & Larsen, Bovenkamp, ​​Petersens og Fredericia Furniture.

En anden kendt og elsket møbel som i høj grad er værd at nævne, er den lave brede loungestol Model 107. Stolen som blev designet i 1950érne, afspejler det originale og klassiske design, som kendetegnede Danish Modern æraen. Danish Modern var perioden mellem 1920érne og op til 1970érne, hvor mange danske designmøbler og designgenstande blev tegnet.

Model 107 blev skabt i Ib Kofod-Larsens ånd og design tilgang, og er i dag blevet relanceret i forskellige træsorter såsom egetræ, valnød, teak og læder.

Indholdsfortegnelse

Mere om Børge Mogensen møbler

Kendt for sine kongelige stole
Ib Kofod-Larsen blev også kendt for sin stol Elizabeth Chair, som efter sigende skulle være en stol opkaldt efter den engelske dronning Elizabeth II, efter at hun købte et par af de elegante stole under et af hendes besøg i Danmark.

The Penguin Chair blev også en kendt og populær stol, som Ib Kofod-Larsen designede i en serie bestående af en loungestol, en spisebordsstol og en gyngestol. Stolene er fremstillet med en ryg i enten eg, valnød eller teak, og har et blødt polstret sæde i enten stof eller læder. Stellet består af pulverlakeret stål, som giver stolen et særpræget men meget elegant udseende.

Skriv en kommentar