Kaare Klint

Kaare Klint

Danske Kaare Klint var både arkitekt, møbeldesigner og billedkunstner, og manden bag de berømte klassikere Safaristolen og Faaborgstolen. Kaare Klint var søn af en arkitekt, og fik derfor allerede fra barnsben arkitektur helt tæt ind på livet.

Men i stedet for arkitekt efter sin far, var det som møbeldesigner og underviser på Kunstakademiets Møbelskole, han satte dybe spor i dansk designhistorie. Som professor var Kaare med til at forme den næste generation af danske møbeldesignere, heriblandt Arne Jacobsen, Mogens Koch og Hans J. Wegner.

Kaare Klint var en banebrydende designer, som var en af de første designere, der gjorde op med datidens stilfokuserede undervisning. Han havde en fantastisk sans for proportioner, og designede møbler ud fra studier baseret på kroppen.

Kaare havde en mission om at udvikle designs, som var tilpasset formålet. Han var meget interesseret i menneskekroppens mål og det enkelte menneskes bevægelser, således han kunne lave designmøbler til alle.

Mere om Kaare Klint

Et suverænt håndværk fra en sand mester

For Kaare Klint var det vigtigt, at møblerne ikke måtte dominere i rummet, men i stedet skulle designet tage hensyn til rummet som en stor helhed. Han insisterede på at lave klare og logiske designs i et suverænt håndværk.

Kaare Klint er blandt andet kendt for sit design af de berømte Le Klint lamper, som på den tid de blev designet, havde en anderledes kunstnerisk og innovativ form. De klassiske plisseringer som lampeskærmene består af, er forbundet med stolte traditioner, som stadig den dag i dag nyfortolkes og laves i nye spændende materialer.

Den klassiske plisserede lampe er i dag blevet et ikon for den danske designer, som dels på grund af lampeskærmens foldeteknik modtog en pris for lampen i 1948, som den dag i dag stadig er at finde blandt de bedst sælgende lamper i Danmark.

Skriv en kommentar