Kai Kristiansen møbler

Kai Kristiansen

Den danske møbelarkitekt Kai Kristiansen var en anerkendt designer, som midt i 1950érne tegnede en lang række af populære møbler, blandt andet et stort udvalg af stole, borde og reoler.

Kai Kristensen blev født i 1929, og blev i 1949 udlært som møbelsnedker under den danske designer Kaare Klint. Efter en række år etablerede Kai Kristiansen sin egen tegnestue, hvor han havde et tæt samarbejde med forskellige danske møbelproducenter.

Indholdsfortegnelse

Mere om Kai Kristiansen

Flotte designmøbler i palisander, eg og teak

Mange af Kai Kristiansens møbler er stadig populære i dag, og værd at fremhæve er den flotte spisebordsstol nr. 42, som han tegnede tilbage i 1956. Stolen er lavet i forskellige træsorter, og det er derfor muligt at vælge et stel i enten palisander, eg eller teak træ.

Den populære stol har et elegant polstret sæde og ryglæn, som er betrukket med enten læder eller stof. Det kendetegnende ved den populære stol er de spidse armlæn, som set fra siden minder om et enkelt syv-tal. Armlænet blev efterfølgende et helt særligt kendetegn for Kai Kristiansens spisebordsstole, som i dag er særdeles eftertragtede.

Et andet smukt produkt fra Kai Kristiansen er det elegante runde bord, som er fremstillet i palisander. Bordet blev designet i 1929, og er i høj grad et efterspurgt møbel, som matcher den moderne indretning.

Skriv en kommentar