Kay Bojesen designer

Kay Bojesen figurer

Den store danske designer Kay Bojesen kunne skabe noget helt særligt i træ. Han var innovativ, og kunne nytænke brugen af forskellige ting i det klassiske danske hjem, som ikke var set før.

Kay Bojesen var, og er stadig kendt for sine mange skønne træfigurer, hvoraf aben længe har været et stort og populært designikon for den danske designer.

Kay Bojesen levede fra 1886-1958, og hører i dag til en af de mest produktive kunsthåndværkere i Danmark. Kay Bojesen var meget optaget af funktionalismen, og var blandt andet en af initiativtagerne til forretningen “Den Permanente”, der gennem årtier var udstillingsvindue for dansk og skandinavisk design.

Indholdsfortegnelse

SE TILBUD PÅ KAY BOJESEN HOS FORHANDLERE

Mere om Kay Bojesen

Små skønne træfigurer skulle opmuntre til leg og fantasi

Kay Bojesen blev efter hans søn Ottos fødsel dybt fascineret af børn, og hvordan trælegetøj kunne være med til at opmuntre børns fantasi og leg. Han huskede særligt tilbage til dengang han selv var lille, hvor hans egen far snittede små træfigurer til ham.

Hos Kay opstod der op gennem 30érne en stor interesse for træ og at skabe brugbart design, som skulle være blødt og dejligt at holde ved. Tanken var også at alle de figurer han skabte, skulle inspirere til leg hos de små børn.

Alt dette blev starten på en hel serie af trædyr, men ikke katten selv om den ofte forveksles med andre kunstnere, som i dag er nogle af de designs, som den danske designer Kay Bojesen er blevet særdeles kendt og elsket for.

Anerkendt sølvsmed hos Georg Jensen

Men det er ikke kun smukke træfigurer, som den anerkendte kunsthåndværker nåede at designe inden hans død i 1958. For Kay Bojesen var også uddannet sølvsmed, hvor han i 1910 blev færdiguddannet efter sin læretid hos den danske sølvsmed Georg Jensen.
Som sølvsmed nåede han også at designe et væld af smukke designs. Her kan nævnes smukke smykker, elegant bestik og smukke tallerkner, skåle og fade i ægte porcelæn.

Kay Bojesen bevarede sin glæde ved livet helt indtil hans død i 1958 i en alder af 72 år. I dag er hans fine værker og mange designs beskyttet af hans tre børnebørn, som i dag har valgt Rosendahl til at udvikle og distribuere Kay Bojesens elskede designs.

Skriv en kommentar