Nanna Ditzel møbler

Nanna Ditzel

Nanna Ditzel er dansk designs første kvinde. Nanna Ditzel blev især kendt for sit postmoderne design, som brød med de traditionelle måder at tænke design på. Hun havde en helt særlig og unik evne til at transformere sine kunstneriske tanker om til smukke brugbare møbler.

For Nanna Ditzel skulle møbler ikke bare passe flot ind i rummet. Lige så vigtigt var det, at møblet også klædte det menneske, som møblet var beregnet til.

Mere om Nanna Ditzel

Mestrede mange forskellige dicipliner til fulde

Nanna Ditzel blev født i 1923 i København. Først uddannede hun sig til møbelsnedker, derefter læste hun videre på Kunsthåndværkerskolen og derefter videre på Kunstakademiets Arkitektskole. Nanna var meget optaget af nye materialer og nye teknikker, hvor hun arbejde indenfor kurveflet, glasfiber, areoplanfinér og skum. Hun mestrede mange discipliner, blandt andet smykkedesign, snedkerhåndværk, tekstiler og sølvtøj.

Nanna Ditzel indgik i 1986 et samarbejde med Fredericia Furniture, hvor de sammen skabte den berømte stol Trinidad, som efterfølgende blev et vendepunkt i Fredericia Furnitures historie. Stolen modtog blandt andet ID-prisen, som er ypperste anerkendelse for en dansk designer.

Efter hendes død i 2005 har Fredericia Furniture bibeholdt Nannas kompromisløse holdning til dansk design, som også sidenhen er blevet en stor del af Fredericias kultur.

Med til Nanna Ditzels mange berømte designs, finder man også den berømte stol Trissen. Trissen er skabt med runde bløde former i enten massiv eg, røget eg, bøg, ask og valnød. Trissen er og bliver en succes i dansk design og er en stol, som passer perfekt ind i den minimalistiske danske stil.

Nanna Ditzel var aktiv gennem hele sit liv, og i en alder af 70 år, formåede hun stadig at stå som en stabil frontløber af dansk design op gennem 1990érne.

Skriv en kommentar