Povl Kjer rokkefår

Povl Kjer

Povl Kjer er kunsthåndværker, hvor det vigtigste arbejde har været hans arbejde med forskellige skulpturer, portrætter og figurer, som er udskåret i træ. Mange af hans værker har Povl fundet en stor inspiration i den danske jern- og stenalder, hvor han har skabt mange fornemme knive designs i træ.

Det mest populære og meget vellidte design fra Povl Kjer, er det populære Rokkefår. Rokkefåret blev designet i 1981, og var oprindeligt en gave til hans niece, som var vokset op på landet. Det første får var fremstillet i genbrugstræ, gængerne var fra en cola reklame og det bløde skind på det populære får bestod af et skind fra et af de får, som havde levet et langt og lykkeligt liv på bedsteforældrenes gård.

Fårene blev en stor succes, og er det stadig den dag i dag. De findes i flere forskellige størrelser og farver, endda også i flere modeller såsom Rokkelam og Tuft Skamler.

Kendetegnet for Povl Kjers designs er, at hvert enkelt produkt er færdiggjort af ham selv. Det betyder, at hver enkelt får er skabt i en helt enestående kvalitet, som kan gå i arv fra generation til generation.

Skriv en kommentar