Svend Langkilde møbler

Den danske møbeldesigner Svend Langkilde, blev især kendt for sine mange flotte møbler, som var fremstillet i palisander. Svend Langkilde designede mange forskellige møbler, men mest kendt er nok de mange forskellige kommoder og skænke.

Kommoderne og skænkene blev fremstillet i palisander i 60érne, og har derfor i de seneste år været et populært produkt blandt kendere, fordi møbler som er lavet i palisander, igen er blevet eftertragtet i den moderne indretning.

Svend Langkildes kendetegn er den måde, han skabte benene, som skulle bære kommoden. Disse er formet som et klassisk medestel i træ og var i tiden, hvor kommoden blev skabt en ny og innovativ måde at tænke et stel under en kommode på.

En anden ny og innovativ måde at lave håndtag på var Svend Langkildes integrerede håndtag i nogle af hans kommoder. De var runde og var skåret ud i kommodernes låger. De velkendte låger er en måde, hvorpå mange klassiske kommoder og så videre blev designet tilbage i 1960érne og 70érne, og som i dag går for at være et klassisk tegn på de gamle retro møbler.

Det specielle bord Butlers Tray i palisander blev også designet med et medestel. Bordpladen har monteret fine beslag i messing, som gør, at bordet både kan fungere som en løs bakke, men også som en elegant men anderledes bordplade.

Skriv en kommentar